9 Ekim 2009 Cuma

SUNU

hAr Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisinin 3. sayısıyla sizlere yeniden merhaba diyoruz. Gecikmeli bu merhaba, dergi çıkarabilmenin zorluklarının bir dayatmasıydı. Siz okurlarımızın bu durumu anlayışla karşılayacağını umuyoruz.2. sayımızda belirttiğimiz dergimizin kapılarının gençlerin kanat alıştırmalarına açık olacağı sözüne tam da uyan bir sayıyla karşınızdayız. Tabi ki ilk kez adını duyacağımız genç kalemlerin yanında edebiyat dünyasının yakından tanıdığı birçok kalemi de bu sayıda göreceğiz. Unutmadan; geç saatlerde bir yazının herhangi bir cümlesine dair görüşüne başvurup uykularını böldüğümüz tüm dostlarımıza sabırlarından ve emeklerinden ötürü teşekkür ederiz.Dergimizin ikinci sayısında belirttiğimiz “…Har Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi, dilin büyüsüyle yola çıkanların oluşturduğu bir kervan olma umudundadır. Bu yolda yorulup geride kalanlar olacağı gibi bu edebiyat yolculuğuna sonradan katılıp bu yolculuğa yön verenler de olacaktır…” görüşünden hareketle dergimize emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu yolculuğumuza yön vereceklerin de yolları açık olsun diyoruz.Aynı yerden dünyaya bakanların bakışları birbirine yakın ve benzer olur. Bizimle aynı yerden bakmayanların bakışına da ihtiyacımız olduğundan hareketle kapılarımızı olumlu ve olumsuz her türlü eleştiriye açık tutacağız.Birbirinin karşıtı olduğunu iddia edenlerin birbirlerine göndermelerde bulunduğu bu son günlerde oğulları öldürülen analardan sıkça söz edilirken Şair Kemal Özer’i anmamak mümkün mü? Kemal Özer’in şiirle yansıttığı duyarlılığı;

Biliyorsunuz değil mi? / Bizi kuşatan / öyle bir dünya ki / saçılmış bir avuç cam kırığı sanki, / tek tek bakarsanız / göremezsiniz kimi ve neyi gösterdiğini. / Bir başkasında ilerler ancak / birinde yarım bırakılan bir çizgi / Örneğin bir çocuğa bakarken / yüzünü gördüğünüz annesi / Bir çocuğun bakarken vakitsiz ölümüne / gördüğünüz bir annenin / aldatılmış gözleri. / Biliyorsunuz değil mi?

“Sözcü” adlı bu şiirdeki duyarlılığı edebiyatın her alanında görmek temennisiyle Kemal ÖZER’i ve yitirdiğimiz bütün onurlu kalemleri hAr dergisi olarak saygıyla anıyoruz.Dördüncü sayıda buluşmak dileğiyle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder